Home›Forums›[Ri051] Official Forum›Trach Rubrika›AA Honor Server u HR
-
AuthorPosts
-
November 3, 2006 at 16:24 #932
GanciParticipantevo nakon razgovora sa Bosi-em, krenulo se u raspitivanje moguceg doticnog,
jer ako su Srbi i Slovenci uspjeli sebe organizirat, pa nismo valjda mi veci mnoroni od njih?
naime pricao sam sa nasim providerom web stranice
i pricao sam sa Ivan Cacijom,
onako jedan informativni razgovor…
uglanom imaju dedicated servere u Hr u njihovom data-centru…
probajte pingat 85.94.71.38 naime ko zna sta je na tom serveru tako da bas i nije neko mjerilo…
kaze frajer da bi trebalo bit dosta
Dedicated MALI server
1.708,00 kn/mje.
Pentium D 945
1 GB DDR2
2 x 80 GB SATA2
Windows ili Linux
Plesk ili cPanel
MSSQL, mySQL
ASP.net, ASP, CGI, JSP, PHP
na koji bi jos dodali 1 gigu rama, za isti garantiraju 100mbps vezu…
narafno to smo sve pricali da bi taj dedictated server drzao 3 instance AA ( Ri051 – LuDi i mi FFC. )
eh sad koliko sam skuzio definitivno su zainteresirani, samim time bi se dalo i popust neki izvuc uz neku reklamu i ko zna sta jos….
tako da Bosi ako ti se da, rekao sam tipu da ces mu se javit glede povise informacija…
njegov msn —> ivan@inside.hr
isti je za mail
November 3, 2006 at 16:58 #9982
B051LjKoParticipantMa sve je to divno i krasno ica, ali i dozla boga skupo… 1708,00 Kuna na tri dijela = 570 kuna + još 220 kuna za honor = skoro 800 kuna… za server koji se u cmd-u pinga oko 120….
I nisam baš siguran koliko će ubogi Pentium D vrtiti 3 servera… hgmm hmmm hmmm
November 3, 2006 at 17:01 #9983
GanciParticipantglec baltazaru moj, to je bilo samo onako informativno, stupi u kontakt sa frajerom, on ionak enam blage o AA i game serverima opcenito, ak ti se da popricaj s njim i vidi jel ima on nade s nama…
samo sam to htio dat do znjanja
November 3, 2006 at 19:36 #9984
DakkyParticipantReply from 85.94.71.38: bytes=32 time=26ms TTL=117
November 3, 2006 at 19:40 #9985
GanciParticipantReply from 85.94.71.38: bytes=32 time=26ms TTL=117
razumijem ,
ali meni popodne oko 5 sati je bio 70ms
no ponavljam ko zna sta je na tom njihov serveru, moze bit i sto Zeljo kaze, da im je to nekakvi test server podesen da pokazuje naj ping,
no isto tako moramo znat da sere HT sto se tice veze, npr imam 2mba vezu a skidam sa jedva 20kbps
November 6, 2006 at 14:39 #9986
B051LjKoParticipantUpdate, iz razgovora sa dotičnim gospodinom zaduženim za tehnička pitanja doznajem da je u điru novi server koji bi trebao vrtiti 4 armija servera i ukupno do 100 igrača istovremeno.
Radi se o dediciranom opteronu 165 s 4gb rama i 1x rapotor na 10k okretaja , 100mpbs uplink , itd…
Cijene bi trebale biti oko 20% veće od inozemnih što bi se trebalo kompenzirati sa pingom koji iznosi od 20 do 40 ms
Uvaženi Novinar novoga lista dobiti će server na testiranje, čim se dobije feedback od “četiri hrvatska AA klana zainteresirana za iznajmljivanje” hehe, da mi je znati koji su to… 😀
November 6, 2006 at 22:11 #9987
GanciParticipante Bosi Bosi, go with the flow 😀
lako cemo nac i 5 ako treba samo nek se pokaze u pravom sjaju…
no cim sam se spojio na msn frajer mi se javio…
malo smo istraživali i došli do saznanja
ovakav jedan server bi bio dostatan za oko 100 online igrača i oko 4-5 gaming servera
1 x opteron 165 ( dual core )
2 GB ram
1 x Raptor 36.6 GB ili 72GB
1 x 160gb disk ( backup , itd.. )
100mpbs uplink
1000gb transfer
cijena bi bila oko 300-350eura ( s pdv-om )
fizički pristup serveru uz predhodnu najavu
stavili bi i Windows 2003 Standard R2
Windowsi su isto naši
1 ip adresa za server
i svaki gaming server dobije svoju ip adresu s Reverse DNS-om
+ 4 hostinga za svaki team gratis
e sad , najmanji period trajanja usluge je 6mj. dakle , na 6mj. se potpisuje ugovor
sta kazete?
mislim da ga moramo spustit najmanje na 300 Ojra jer jos moramo kupit i honor za svaki server.
Aj bosi javi
November 6, 2006 at 22:36 #9988
B051LjKoParticipantMa gle, sve to dobro zvuči… ali, uvjek taj prokleti ali… mi smo se jednom opekli o Artofwar i ulijetavanje u drekec i no way da ćemo uletiti ponovo…. [a i da ne ispadnem peder, imamo još jednu potencijalnu kombinaciju koja bi bila free hosting]…
Hajmo probat pametno odigrat….
Sloi mu pričicu da smo mi zainteresirani, ali da nam je malo bed svima otkazivati postojeće servere (jer nemremo živit bez njih) bez da znamo u šta bauljamo…. Dakle, izmaltraj ih da na njihovim trenutnim mini poverim pentium 4 serverima dignu jedan test server za 20tak igrača i daju nam ga na testiranje (recimo 15tak do mjesec dana) pa ćemo svakako biti pametniji…. [a njima to ne bi smio biti nikakav bed jer se ne moraju bacati u dodatni trošak]…
November 6, 2006 at 22:49 #9989
TrokyKeymaster300 ojra? malo puno… to bi bilo 75E po klanu + honor $40… too much po mom mišljenju.
isto tako, mislim da 2GB ram-a za 4 servera nije dovoljno da svi serveri rade glatko (ako se uzmu u obzir windblowsi).
Mislim da bi nama bilo bolje da nam netko ponudi utičnicu za neku razumnu cijenu, a da mi provajdamo mashinu.
November 6, 2006 at 23:47 #9990
GanciParticipantDa,
u pravu ste oboje, 100% se slazem s vama…
ne trcim ja nigdje niti zelim ista preko noci, jednio sto zelim je dat sve od sebe i pokusat nesto smislit ovdje u Hr.
narafno ne pod bilo koju cjenu…
i da sjecam se za onaj vas slucaj sa AOW pederima…
“druze” Troky mislim da ako dode to toga da je premalo 2 Gige lako mi njih popljuvamo da nabace 4 jer su oni sami rekli i quotam
malo smo istraživali i došli do saznanja
ovakav jedan server bi bio dostatan za oko 100 online igrača i oko 4-5 gaming servera
nista onda, ja sam mu bio reko da se cujemo sutra kad se vratim s posla, jer i ostalo ” klanovi” moraju razmislit :smt005 :smt098
tak da cu mu sutra rec ovo gore kaj je Bosi naveo za neki test period.
November 7, 2006 at 09:15 #9991
FFC.ZellennyParticipantEvo može ja ću donirat komp za server 😀 Ako je dosta da ima 3MB ram… 😀
November 7, 2006 at 11:35 #9992
GanciParticipantEvo može ja ću donirat komp za server 😀 Ako je dosta da ima 3MB ram… 😀
majmune ali ne za tetris koji u zadnje vrijeme aktivno igras nego za AA :smt098 :smt097
November 7, 2006 at 20:53 #9993
LittleCannonModeratorDa se i ja ukljucim u raspravu.
Najpametnije reci na ovu ponudu je
DA SE NOSI U PICKU MILE MATERE SA SVOJOM PONUDOM.
Covjek ocito ne zivi na istoj planeti kao i mi i ocekuje sigurnih 2100 ojra na ljudima koji igraju besplatnu online igru, znaci svaki od klanova mora istresti 4800 kuna u gotovini jer se mora potpisati ugovor na minimalno 6 mjeseci. Gospodo neznam kako vi dozivljavate ovu ponudu ali meni ovo vrijedja inteligenciju. Upitnih 20ms pinga ne vrijedi extra 350 kuna ako se mene pita i kao takvo neznam zasto je uopce predmet rasprave
Tko god ima kontakt sa doticnom individuom i klasicnim primjerom balkanskog wannabe managera neka ga zamoli da kontaktira zemaljsku kontrolu i trazi dozvolu za slijetanje.
……..on bi htio za 6 mjeseci isplatiti si server i kupiti jos jednoga….
Uostalom kada vec zvocam onda cu zvocati do kraja, Cigo da sam na tvom mjestu ovo ne bih iznosio kao soluciju vec bi eventualno na ovom forumu napisao kako sam se tipu glasno smijao u facu.
Eto to je bilo misljenje featured 2 dana nepusim
November 7, 2006 at 21:26 #9994
BaXuZParticipantizadji pred vrata i zapali jednu na miru. zajebano je to kad beba dodje u kucu
November 7, 2006 at 22:01 #9995
GanciParticipantTata Kanon u pravu si skroz, no ja se toliko ne zamaram cjenom jer ocito je da je frajer mamlaz, i jebeni glumac… no ako mozemo izgurat neki testni period testnog servera zasto ne…
jos pogotovo ako se doticno pokaze ok,
ja sam poslao mail IT Pjo-u :smt050
i sutra ujutro cekam njegov odgovor
-
AuthorPosts
- The forum ‘Trach Rubrika’ is closed to new topics and replies.