Evo nakon prve odigrane Arme da i ja “istresem” dojmove.
Pocetak, zbunjujuc! Di smo mi, kamo idemo, sta da radimo, kako idemo… uglavnom puno upitnika za nekoga ko bas nije noob u FPSovima.
Ajk, Cannon, (na kratko Njonjo) i ja trazili smo servere 70% vremena. Jos mi nije bas jako jasno sta je to super na nekim serverima a nije na nekim drugim – ™Pepe. nevermind nebitno!
Pojavili smo se u bazi. Tipka M, evo ti karte velicine… veeelike! Pise gore pod task da moramo ocistit neko selo od zlih ljudi. OK, nas tri, dva kamiona. Jedan za gorivo jedan s municijom, savrsen combo! 🙂
Nakon nekoliko minuta lutanja vijugavim cestama ispred nas hrpa starog zeljeza koja je nekada predstvljala vozila. Zli ljudi ocito raspolazu i vecim kalibrom :\
E sad! Tu pocinje moj prvi problem u Arma serijalu. Ko su ti zli ljudi i kako da ih ralikujem od finih i dragih a da ne dodjem dovoljno blizu da mi se sami predstave?
Odgovor odmah nakon kratke pauze.
Po staroj dobroj tradiciji Ri051 memberi poznati po teamplayu (volim vas sa svim manama) pokazali su mi u 2 sata igranja manje nego neki NN na nekom NN serveru s kojima sam zaigrao nakon sta se klan pokupio spavat.
Ukratko:
Stvorim se u bazi, objektiv je na 6800 metara, bas mi se neda motorom a biciklom sigurno ne mislim. Gledam oko sebe i vidim transportni heli dolazi prema meni… Gulp! valjda je friendly! Je! Sljece par metera ispred mene kako ni taxi Cameo nebi znao. Pih! Covjeku se ne vozi sam. My friend! 🙂
Sjedam na mitraljez, on pilotora (valjda zna di idemo). Nakon sta smo se podigli mozda 10m, majstor se okrece u krivom smjeru i ide na neki dio baze u suprotnom smjeru od akcije… wtf?
Tada sam skuzi da ekipa kvaliteno komunicira radiom, neki tip mu vice pick me up! i daje koordinate!? Potpuno iznenadjenje i totalni smile je bio kad sam skuzio sta radi! Vratio se do hangara, sajlom zakacio Humwee sa tipom unutra za svoj trnasportni heli i tako ga “odnesao” na prvu liniju!
Jos krace:
Sletili, presli u Humwee, odvozili se do sela, porokali (sad sam vec poceo kuzit) zle ljude u nekim ruznim plavim kacigama krecuci se zajedno od zaklona do zaklona…
Teamplay vrh i nikad dozivljeno u 5-6 godina igranja AA!
A tek mi je prvi put! 😉