Za pocetak, veseli se Grujo!!! :smt026
Mislim da konacno dolazi igra koja bi me mogla povuci na par godina u sebe.
Polovicom 2014 je ocekivan izlazak Elite: Dangerous svemirske simulacije.
Za sve one koji neznaju o cemu je rijec, jedan kratak tecaj.
Elite je u osnovi space trading simulacija sa svime onime sto ide uz to. Prvi puta je predstavljena 1984 (da igrao sam je tada, i da znam, star sam). U mnogocemu je bila “prva” a ono najvaznije da je to zapravo prva prava 3D igra na kucnim racunalima.
Skoro 10 godina kasnije, izlazi nastavak Frontier Elite 2 (Groo odjebi sa svojim Panther Clipperom :smt006 ) koji je upamcen kao prva igra sa simuliranom kompletnom galaksijom, odnosno Mlijecnim putem, sto bi reci da su sve zvijezde koje smo do tada poznavali su bile tamo imenom i prezimenom kao i hrpetina drugih oznacenih generickim imenima. Planete su bile realnih velicina i u proporcijama, te je bilo moguce vidjeti gradove iz orbite, kao i sletjeti na povrsinu planeta.
Naravno ne smije se zaboraviti fizika koja je bila u skladu sa Newtonovim zakonima. I to sve 1993 godine!!!
Treci nastavak, izdan godinu dana kasnije, 1994, je podbacio iskljucivo zbog pohlepe izdavaca koji su natjerali programere izdati nedovrsenu igru (to nekako zvuci poznato na ovim stranicama, jel’da?), medjutim u Frontier: First Encounters je po prvi puta dodan reljef na planetima, planinski lanci, snijeg, atmosferski efekti…. U principu radilo se o Eliti 2 sa obogacenim sadrzajem i face liftingom.
I konacno dolazimo do 4 dijela nakon gotovo 20 godina cekanja.
Elita 4 ili Elite:Dangerous ce po prvi puta u svijet Elite ili bolje receno nasu galaksiju uvesti multiplayer. Iako nece biti klasicna MMO igra, ipak potezi pojedinacnih igraca utjecati na dogadjanja u glaksiji svim igracima. Biti ce takodjer i moguc offline nacin igranja, no ono sto posebno veseli, najavljuje se da nece biti DRM zastite kao niti mjesecne pretplate.
Galaksija ce biti modelirana u stvarnom omjeru i sa realnim udaljenostima izmedju 400 milijardi!!! zvijezda. Dakle prostora za igru nece faliti :smt047 Naravno Newtonovi zakoni ce i dalje vrijediti!
Uglavnom da ne duzim previse, znam sigurno jednog posjetitelja ovih stranica koji ce sigurno sa mnom ovo zaigrati. Dakako da bi bilo lijepo ukoliko jos ima ljubitelja ovog zanra, da nam se pridruzi.
A sada slijedi par screen shotova, linkova i filmica da ipak vidite o cemu govorim.
Link na wiki stranicu sa kompletnim FAQ-om
http://elite-dangerous.wikia.com/wiki/Main_Content
Par screen shotova:
i na kraju par filmica
<iframe width=”400″ height=”225″ src=”//www.youtube.com/embed/1DKJLgA4mwU” frameborder=”0″ allowfullscreen></iframe>
<iframe width=”400″ height=”225″ src=”//www.youtube.com/embed/ewC4ov9HXBw” frameborder=”0″ allowfullscreen></iframe>
<iframe width=”400″ height=”225″ src=”//www.youtube.com/embed/DamIuGXEk7w” frameborder=”0″ allowfullscreen></iframe>
<iframe width=”400″ height=”225″ src=”//www.youtube.com/embed/pTU6Gat_ai4″ frameborder=”0″ allowfullscreen></iframe>
<iframe width=”400″ height=”225″ src=”//www.youtube.com/embed/culkcYNknQA” frameborder=”0″ allowfullscreen></iframe>