Viewing 15 posts - 16 through 30 (of 84 total)
  • Author

v3s3li
    Participant

4.2. rezervirao, pakiram pinklec

ArMaDa
    Participant

za

Srdo
    Participant

Dolazimo Uljki, moja bolja polovica Maja i ja.

Da li se spava negdje ili se razilazimo u neko doba? 🙂

Čisto da se znamo organizirati 🙂

LittleCannon
    Moderator

Ja na zalost vam nemam gdje ponuditi prenociste.

Takodjer budite upozoreni, na ranchu nema struje niti tekuce vode

Dakky
    Participant

…. nema tekuce vode …

Kome treba voda uz vino, rakiju i pivu?

moby
    Participant

Vrijeme radnje je?

Od jutra ili stizemo tamo kad padne mrak? 😉

LittleCannon
    Moderator

Ja cu gore biti od rano ujutro jer bih tempirao rucak negdje izmedju 12 i 13h

moby
    Participant

Se cesta “popravila” ili se auto pusta na cesti za Ucku pa onda cipelcug?

MiniGun
    Participant

jel mere i neki gugl maps link? 🙂

Srdo
    Participant

Dajte nam što više detalja da se mi dođoši s kontinenta spremimo kak treba 🙂

moby
    Participant

SuLjPa LokejŠn <– Klik za Wrong Turn Trailer 🙂

LittleCannon
    Moderator

Dakle ide malo objasnjenje

<iframe width=”425″ height=”350″ frameborder=”0″ scrolling=”no” marginheight=”0″ marginwidth=”0″ src=”http://maps.google.com/maps?f=d&source=s_d&saddr=A8%2FE751&daddr=45.32961,14.251556&geocode=FdIktAIdk5PaAA%3BFcqsswIdJHbZAA&aq=t&sll=45.359421,14.326054&sspn=0.005903,0.00927&vpsrc=6&hl=en&mra=ls&ie=UTF8&ll=45.3429,14.288075&spn=0.03488,0.07311&t=h&output=embed”></iframe><br /><small>View Ranch Mile in a larger map</small>.

Na mapi je prikazan put od Opatijskog ulaza (ili izlaza za nase kontinentalce) na zaobilaznicu do mene.

Uglavnom sve se svodi da se vozite cestom prema vrhu Ucke. Kada naletite u jednom lijevom zavoju na tabelu “Park Prirode Ucka” vi skrecete na cesticu lijevo u tom istom zavoju.

Mapa je tocna sve do posljednjeg skretanja u sumi, dakle nakon skretanja sa glavne ceste na bijeli put u sumu, vozite se makadamom 300-400 metara i zatim ne na prvo, nego na 50m nize drugo skretanje desno. Ja cu nastojati isprintati putokaze koje cu ponabijati po granama da ne bi bilo izgubljenih ovcica.

Takodjer, kako je Moby primjetio, spustenim autima nije preporucljiv sumski put (nije nemoguc ali nije preporucljiv) i za takve postoji prosirenje odmah iznad skretanja u sumu (moze se nekakvih 4-5 auta parkirati)

Sada bi bilo dobro vrijeme da se krenemo prebrojavati kako bih znao koliko namirnica kupiti.

Takodjer pozeljno je da clanovi klana iz centrale se nadju na ciscenju krletke 1.2.2012 radi posljednjih dogovora za cugu, odnosno sto kupiti i u kojim omjerima. U biti pozeljno bi bilo da se sami izjasnite koje su vam alkoholne preferencije.

Dakle za sada najavljeni su:

There is no life without Suljpa” lista:

1. Troky
    2. Dakky
    3. Rimtu
    4. Ajkula
    5. Minigun
    6. Moby
    7. Warnsteiner
    8. Veseli
    9. Srdo i prikolica
    10. Uljki
    11. Armada
    12. Vremenko
    13. Adels

Jeli bi al’ nebi prdili” lista

1. Bosiljak

Stvari su prilicno jasne i ne bi trebalo biti nikakvog problema.

***Captain’s log, supplemental

Iako je najavljeno suncano vrijeme, ipak se radi o Shumi pa se stoga toplije obucite i ponesite koju krpicu vise!

LittleCannon
    Moderator

Za kraj evo ga menu sa receptopm za pripremu:

Evo recepta za vojnicki pasulj, doslovce prepisanog iz Recepture za pripremanje jela u JNA u izdanju Vojnoizdavackog zavoda

SSNO, Beograd, 1983.

Vrsta namirnice:

Pasulj – 120 g

Brasno psenicno tip 800” – 8 g

Luk crni svezi – 20 g

Luk beli svezi – 1 g

Mrkva sveza – 10 g

Koncentrovani sok od paradjaza – 3 g

Meso govedje sirovo (svi delovi) – 100 g

Mast ili ulje – 20 g

Paprika u prahu – 0.3 g

Biber crni – 0.1 g

Persunov list – 1 g

Dodatak jelima – 1 g

Lovorov list – 0.01 g

So po ukusu

Ovaj normative obezbedjuje oko 6 dl gotovog jela.

Prebran pasulj potopiti u odgovarajucu kolicinu hladne vode i drzati ga na gladnom mestu da se kvasi 1-3 casa. Zatim ocediti vodu u kojoj je pasulj potapan, pa pasulj staviti u pogodnu posudu, naliti hladnom vodom da ogrezne i kuvati 10-15 minuta od prokljucavanja.

U međuvremenu na deo vrele masnoce dodati polovinu sitno seckanog crnog luka i mrkvu, secenu na sitnije kockice ili rendisanu, malo proprziti, pa dodati meso prethodno odvojeno od kostiju i iseceno na kocke. Sve zajedno dinstati dok ne ispari otpustena tecnost, skinuti sa vatre i odloziti do upotrebe.

Iz prokuvanog pasulja ocediti vodu pa dodati polovinu sitno seckanog crnog luka, prodinstano mesto sa ostalim artiklima. Po potrebi naliti toplom vodom ili fondom od kostiju da ogrezne i kuvati uz povremeno dolivanje tople vode dok svi artikli omeksaju.

Preostalu masnocu zagrejati, dodati brasno i prziti da blago porumeni. Kada brasno porumeni, iskljuciti toplotu pa odmah dodati paprika u prahu i tucani i sitno seckani beli luk i sve dobro izmesati.

Kada pasulj omeksa dodati lovorov list, dodatak jelima, koncentrovani sok od paradjaza, prethodno razmucen u toploj vodi, posoliti i zaprziti uz stalno mesanje pasulja da se zaprska ne zgrudva. Pasulj sa zaprskom kuvati istiha još 20-30 minuta, posle čega iskljuciti toplotu, dodati samleveni biber, sitno seckani persunov list, probati ukus I po potrebi dosoliti.

Deliti kutlacom od 6 dl vodeci racuna da u svakoj porciji bude i sledujuca kolicina mesa.

Napomena: Pasulj se pri kuvanju ne sme mesati sve do zaprzavanja da ne bi doslo do lomljenja zrna I zagorevanja.

Ajkula
    Moderator

Pepe,

Dali je to tvoje imanje obicna livada ili ipak postoji nekakav kontejner ili koliba kao u Ilijinoj basti ?

Ako nema nastambe,onda vjerojatno ne mozemo ostati tamo po noci jer cemo zavrsit ko partizani s Matic poljane. A to onda znaci da ce zabava prerano zavrsit.

Za smjestaj kontinentalaca cemo se jos dogovorit.

LittleCannon
    Moderator

Postoji kontejner, ali u njemu nema previse mjesta, odnosno ne mozemo stati svi unutra.

Biti cu iskren i reci da ja uopce nisam niti racunao ostati tamo poslije zalaska sunca i upravo s toga sam i tempirao rucak u podne, jedan!

Nakon zolfa mozemo se spusiti negdje na pice u civilizaciju i to je to.

Viewing 15 posts - 16 through 30 (of 84 total)
  • The forum ‘Stari dobri CAFFE ROOM’ is closed to new topics and replies.