@Bax Nakon malo kopanja po linksu upala mi je u oko MSIeva AM2 ploča na nForce 570 Uljtra čipsetu za nekij 100 Ojra, dakle jedan Pampers paket (56 kom) skuplje nego da uzimaš nForce štiri čipset u Vemulju…
AM2 su prema prekopanome il iste, ili niže cijene o 939tki (naći će se barem za extra kutiju štapića za uši)
O procu smo jučer pričali, dakle po meni ili uzmi San Diego Core (3700+ u 939 varijanti, pojma nemam kako se zove revizija jezgre u AM2 formatu, da skratim od Venicea se razlikuje po zduplanom kešu), ili najjeftinijeg Venica (3000+) zašto. Zato što će mentalno retardirani Venice, koji je u prometnoj izgubio 3 pina, sa umjetnim kukom i drvenim zubalom BEZ povećanja temperature postići takt 3500+ modela i u startu si ušparao parsto porcija Bebipape. Najlošiji, ali šrotex primjerci ove jezgre su išli preko 2,4 GHz, a to je takt duplo skupljeg 4000+ modela…. gornja granica je negde oko 2,8GHz ali hajde, to su ekstremi, tebi nepotrebni…
Naravno, možeš [kao pepić primjerice] inzistirati na neklokanju, što je isto OK, jer fakat ne znam koliko je realno opipljiva razlika između 3,0 i 3,5 A64 (rekao bih manje od 10% na ukupne performanse)…
Ukoliko dijete u tebi proradi, vodi računa je X2 u odnosu na San diega skuplji svega za solidnu kantu Jupola, a može i manje (2 kantice karbofixa), sami ste iskopali :smt006