i mozes imati maksimalno 20 NAT ruleova….
dc++ treba 2, torrenti 2-3, ako ces dignut kakav serveric iza jos 4-5 (http,ftp,ts2,vnc,rd itd) i jos par programcica koji zahtjevaju nat i mos se slikat….
2+2/3+4/5 = 8-10 , dakle ostaje ti još 10-12 slobodnih NATova za “par programčića” koji to zahtjevaju… Uostalom, koji kreten bi to sve htio imati stalno upaljeno…?!
i uostalom ne zelim ja da meni router ka netu bude neki uredajcic s 16kb rama i 33mhz procesorom…. probaj otvorit 116.000 konekcija preko njega pa da vidimo kako ce zavrsit…. (u mom tiku pise max 258000) a trenutno je oko 2000……
S ovim se potpuno slažem…. Jučer me u tri ujutro stara probudila sva u panici i suzama… “Ajme sine, diži se… ode sve u klinac… pao nam broj konekcija u TIKu na samo 140 000… Tri sata sam se borio, ali vratio sam broj konekcija na prihvatljivih 190 000… Užas živi… ljudi, bjež’te od Metroneta ako boga znate…
BTW. Za razliku od Metronet debila, čini modem niti ne može raditi u bridge modu… T-Com ima novu genijalnu strategiju… kada ti instalater dođe kući instalirati DSL, uredno ti ostavi kutiju pokraj vrata i uhvati maglu… Pa se ti snalazi (a imaš 60 godina i doktorica si kojoj internet treba za spajanje na centralnu bazu podataka u Zagrebu)…
T-Com je u svakom slučaju, najkvalitetniji operater sa nevjerovatnom količinom sluha za svoje korisnike… čak se niti ne trude podešavati išta, u slučaju da nešto slučajno ne sjebu… individualan pristup rula… Jebo router režim… dajl ap roX