Homeโ€บForumsโ€บ[Ri051] Official Forumโ€บOpcenito – Mainโ€บmini review:Sharkoon Cosmic 5.1

Viewing 7 posts - 1 through 7 (of 7 total)
  • Author

RimtuTiTuki
    Participant

Dakle s obzirom da ja i prije kupovine cetkice za zube nemogu si pomoci, i jednostavno moram pogledati neki review na netu, tako sam i dosta vremena utratio trazeci koje slusalice kupiti iskljucivo za potrebe igranja…

S obzirom da je to bilo pred godinu dana, za razliku od svih vas koji ste imali na izbor samo Zalmanice ili nek ultra preskupe hi-fi 5.1 slusalice, ja sam imao izbor izmedju cak dvije 5.1 slusalice, i jos dvije USB 5.1 slusalice(koje sam eliminirao odmah). To su bile Zalman i Sharkoon.

Jedan od zanimljivijih review-a je bio na http://www.tomshardware.com, gdje su testirali i medjusobno usporedjivali Zalmana i Medusu, te jos par 2.0 slusalica… btw. i ja sam tada slinio za medusom.

Procackavsi jos par testova, na kojima nisu imali 100kg prijetnje, pa su malo i ratavljali slusalice, dosao sam do zakljucka da sve slusalice od Sharkoona imaju identicne “zvucnike” odnosno drive-ove unutra, jedina je razlika bila u materijalu koji je koristen za izradu ajmo reci kucista za iste… Takodjer je i Medusa imala identican raspored i izgled u unutrasnjosti. A s obzirom da je to “all the same shit made in Taiwan” nije me niti previse cudilo da je jedina razlika u marketingu.

Jos jedan dokaz za to mi je bilo rastavljanje mog subwoofera koji je najjeftiniji 5.1 suround, i puno skupljeg modela, koji su oboje bili od Creativa… naime drive-ovi su bili identicni, jedina je razlika bila u kvaliteti i snazi pojacala. Dalkle ako Craeative radi ovakve pizdarije da bi ustedio koji dolar, onda Sharkoon radi isto 100%

Tako da sam ja nakraju sebi ubo Sharkoonice Cosmic 5.1, koje su od nedavno ukopcane u x-fi. Da li sam zadovoljan sa njima? Pa ni sam nisam siguran sta bi rekao po tom pitanju… u principu jesam ali…

prvo razocaranje je bilo shativsi da armija nema 5.1 zvuk, vec 5.0, dakle subwoofer kojega su moje slusalice imale, ostao je neiskoristen. istina mogao se ukljuciti sa opcijom “crossover frequency”, ali sa time se ne moze dobiti kvalitetan bas…

Sljedece razocaranje je usljedilo ispitivanjem mougucnosti sub-a ugradjenog u slusalice, naime na frekvencijama od 30-80Hz, on jednostavno krci, cist bas pocinje proizvoditi tek na 90Hz…. Is toga sam zakljucio da je ovaj sub namijenjen iskljucivo postizanju efekta woofera, a manje zvuku istoga, i to poprilicno zabavno obavlja…

A sada malo o pozitivnim stranama… prednji zvucnici su za ovu cijenu odlicni, ne usporedjujuci ih sa hi-fi slusalicama, pruzaju vrhunski zvuk, cak, sto je malo smijesno, imaju vrlo jak bas. Npr. Ja sam morao smanjiti bas sa postavki koje mi je little dao, jer jednostavno previse ga je… dakle pretpostavljam da su po tom pitanju puno jace od Zalmanica…

Isto tako surround, odnosno odredjivanje izvora zvuka, fukcionira jako jako dobro. A efekt viracije koji me u pocetku zicirao, sada mi se poceo svidjati, npr. puknes iz snipera, i imas osjecaj kao da te stresao, kad si fleshan imas party na glavi, 203-ca… Zakon!!!

Kvaliteta izrade ovih slusalica je srednje kvalitetna, dizajn nije nesto, ali to je cisto subjektivan dojam, jedina mana izradi je losa izolacija od okolnih zvukova, ali ni to nije toliko strasno. Plus ide na mikrofon koji se moze maknuti i na to sto nisu preteske, a i ugodne su za dugotrajno nosenje.

Krajnji zakljucak cijele price bi bio da su ovo jako dobre slusalice za igranje, a za best buy bi dobile 5/5, za slusanje muzike, ajmo reci 3/5, dok za armiju 4/5.

Ali kako ih nemam sa cim usporedit sto se armije tice, ova zadnja ocjena je poprilicno upitna.

I za kraj evo vam trenutni popis 5.1 modela slusalica dostupnih u hrvatistanu:

Sharkoon:

-X-Tatic 5.1 (imaju vlastiti 5.1 procesor, trenutno njihov top model),

-Majestic 5.1 (Cosmic sa USB zvucnom karticom, i malo kvalitetnijom izradom)

-Cosmic 5.1

Zalman Theatre 6(a svi su ih probali osim mene, tako da nemoram komentirat…)

Creative labs HQ-2300D ( ove mi izgledaju zanimljivo, ali su skupe, i napajanje im je rijeseno baterijama)

Genius HP-5.1 (na papiru imaju potencijala, ali se zovu Genius, pa mi se u startu ne svidjaju)

Dakky
    Participant

Tako treba. Ne znam sta Little kenja da nije mogao dobiti Sharkoonice za usporedbu sa Medusom kad nije ni pitao. Staro je poznato da i ja imam Sharkoonice 5.1 i da bi mu ih vrlo rado ustupio (a zauzvrat bi naravno trazio prisustvovanje testiranju Meduse)…

maxi
    Participant

Ja ih imam i mogu reci da su odlicne.Sharkoon Cosmic 5.1

BaXuZ
    Participant

LittleCannon
    Moderator

hmmm, USB sound kartica mi bas ne ulijeva povjerenje. Doduse nisam zaronio u tehnicke podatke, mozda je i OK, ali dosadasnji reviewi nisu bas bili pozitivni o USB sound karticama

BaXuZ
    Participant

ima verzija i bez zvucne kartice

RimtuTiTuki
    Participant

Mada se i ove usb varijante sigurno mogu modificirat da se spoje na vulgaris analogni izlaz…

Malo gledam review-e, pa sta nisu ovo stereo slusalice?

Viewing 7 posts - 1 through 7 (of 7 total)
  • The forum ‘Opcenito – Main’ is closed to new topics and replies.