Viewing 15 posts - 16 through 30 (of 32 total)
  • Author

B051LjKo
    Participant

nazad na temu thread startera

Nacin izracuna statistike ne smije ni u kom slucaju biti odraz tima, nego pojedinca, jer necemo igrati svi u super postavi, a i clanovi koji jos nisu dovoljno ufurani meceve ce imati nerealno visok ili nizak (ovisi kako prodje mec

Uuuuuuuuuuhhh apsolutno se ne slažem, mečeve igra tim a ne pojedinci…. statistika; koliko god nas veselila može biti i prljava kurva i moglo bi nam se dogoditi (a već je više puta bilo incidenata) da ljudi počnu igrati na kilove, a ne na pobjedu (tzv. sindrom kružnog, i neuvježbana izlijetanja na CP iDP Radio Towera, i slično, ponavljam, neuvježbana)

Smatram da pribrojavanjem bodova ostvarenih za vrijeme meca se daleko bolje odrazava stvarna statistika, odnosno frag rate bi sa tim apsolutno pao u drugi plan.

Da f(r)ag rate bi pao u drugi plan; i u prvi plan bi izbio onaj tko ima poziciju kapetana ili team lidera; IF, RPG, SAW, sniper ili druge non leader pozicije bi do nekih ozbiljnijih bodova mogli doći samo u slučaju sa leader pogine; što mi nema nekog smisla…

Dakle, moj konacni prijedlog je: odrediti ukupni ucinak igraca kombinacijom broja prikupljenih bodova i frag ratea.

Da skratim, ja sam protiv ovog prijedloga, killovi i FAG rate se i tako zasebno vode kao kategorija, a bodovni sistem je nae interno veselje. Formula koju je troky naveo mi se sviđa, jednostavno ako pobijedimo, pobijedio je TIM, i svi trebaju biti nagrađeni…. Isto tako ako izgubimo, pogotovo izrazitim suxxanjem trebamo biti kažnjeni, kolektivno…. i čak bi uveo i odlazak u minus i negativne bodove ako tako ispadne po formuli…

Primjer: igrač XY, match result poraz 5-7 (XY FR 1-12) 5+2 =7 -12 = -5 * 0,5 = igrač poslije meča ima -2,5bodova…

Troky !opr019ic

B051LjKo
    Participant

BTW. Trebali bi u srijedu imati 8vs8 Radio toranje protiv VX-a

LittleCannon
    Moderator

Uuuuuuuuuuhhh apsolutno se ne slažem, mečeve igra tim a ne pojedinci….

Da ali statistika je za svakog pojedinca

Da f(r)ag rate bi pao u drugi plan; i u prvi plan bi izbio onaj tko ima poziciju kapetana ili team lidera; IF, RPG, SAW, sniper ili druge non leader pozicije bi do nekih ozbiljnijih bodova mogli doći samo u slučaju sa leader pogine; što mi nema nekog smisla…

Da ali zato i kapetan ima negativne poene ako se izgubi runda. To je samo dokaz da kapetan nemoze biti svatko jer to moze imati i negativne posljedice. Isto tako vjerujem da se sa sa par matematickih operacija prvog i drugog stupnja se taj kapetanski status moze vrlo lako pretvoriti u veliki minus u slucaju da tim izgubi. Po meni kapetan treba postojati koji ce uvijek imati konkretni plan i kojeg ce se uvijek slusati, a u slucaju lose taktike biti ce i odgovarajuce kaznjen. Dakle kapetan nece biti svatko jer ce se znati da to moze imati i negativne posljedice.

Ipak na kraju uvijek ostaje i najednostavnija stvar da se leader pointsi jednostavno oduzmu

Da skratim, ja sam protiv ovog prijedloga, killovi i FAG rate se i tako zasebno vode kao kategorija, a bodovni sistem je nae interno veselje. Formula koju je troky naveo mi se sviđa, jednostavno ako pobijedimo, pobijedio je TIM, i svi trebaju biti nagrađeni…. Isto tako ako izgubimo, pogotovo izrazitim suxxanjem trebamo biti kažnjeni, kolektivno…. i čak bi uveo i odlazak u minus i negativne bodove ako tako ispadne po formuli…

Nisam upoznat sa Trokyjevom magicnom formulom tako da ne mogu kompetentno polemizirati o tome, ali dalje smatram da u mojoj ideji ima potencijala

Nisam siguran da si ti dobro shvatio moj prijedlog. Ja nisam mislio da se bodovi postignuti u igri jednostavno prepisu u nasu statistiku, nego jednostavno da se uvrste u formulu za izracunavanje pomocu kojeg bi dobili konacni GUM faktor svakog igraca

moby
    Guest

OK ne igram bas matcheve ali moram napisat nesto:

Mislim da je svrha macha pobjedit pa makar samo jedan prezivio na kraju. Znaci bitan je tim a ne pojedinac. Tako npr. cojek koji cuva “ona” vrata di niko nije dosao, ima jednako pravo bit nagradjen kao i onaj koji je cuvao “ona druga” di je uslo 2 ljudi vise, je tako?

Po iljkovom prijedlogu to je bas tako, ali po sadasnjem sistemu bodovanja, najbitniji je fragFest .

LittleCannon
    Moderator

Mislim moby da nisi bas dobro shvatio, ali nema veze.

@Bosiljak

Pomnijim promatranjem tournament resultsa sam otkrio da u njima uopce nema leader scorova odnosno, da su bodovi ravnomjerno raspredjeni. Molio bih prije bilo kakvog izglasavanja da se pomnije prouce tournament resoultsi kako bi barem dokucili o cemu govorim

LittleCannon
    Moderator

The player’s score is now the aggregate sum of all other columns on the scoreboard, minus ROE (Rules of Engagement) points. All player scores will count as experience points towards gaining levels of Honor, with the exception of negative KIA and LEADER values, which will be discarded. The point structure for scoring is broken down as follows:

GOALS — Each Goal is typically worth 10-50 points, depending on the map being played. Goals will be balanced across all maps to achieve a proper distribution of points between the Assaulting and Defending teams (i.e., Goal Points for Defense may be different than Goal Points for Assault, from map to map). The ways in which a player may earn Goal points are as follows:

– Triggering an Objective (Goal points are awarded to an individual who triggers an objective.)

– Assisting in the triggering of an Objective (Goal points are awarded to an individual who is in the vicinity of an objective while another player is triggering it.)

– Defending an Objective (Goal points are awarded for dispatching an enemy while in the vicinity of an active objective.)

– Team Win (Goal points are awarded to each member of the winning team at the end of the round.)

– Survival Bonus (Additional points are awarded to each living member of the winning team at the end of the round.)

LEADER — Extra points are awarded to players who take on leadership roles in the game. These players may earn points for the following:

Squad Leader

20 points for starting as the Squad Leader and winning the round.

10 points for each surviving team member at the end of the winning round.

-10 points for starting as the Squad Leader and losing the round.

0 points for being Field Promoted to Squad Leader.

10 points for each surviving team member at the end of the winning round if Field Promoted to Squad Leader.

Fire Team Leader

10 points for starting as FTL and winning the round.

10 points for each surviving team member at the end of the winning round.

-5 points for starting as FTL and losing the round.

0 points for being Field Promoted to FTL.

5 points for each surviving team member at the end of the winning round if Field Promoted to FTL.

ENEMY

10 points will be added to the player’s score each time he dispatches a member of the Opfor.

KIA

10 points will be subtracted from the player’s score each time he is killed in action.

B051LjKo
    Participant

OK, bez leader scorova to ima malo više smisla, priznajem…. Ali što kada ne budemo igrali na našem serveru i ne budemo imali pristup statistika.txt-u (brijem da ne možemo dobiti txt file ako igramo na tudjem serveru) tko će onda brojiti silne statističke rubrike…

u svakom slučaju i tvoj prijedlog ima potencijala, samo ga treba dobro razmotriti da si ne ubijemo život potpuno, jer pogotovo ako nema tebe ili trokinje na meču imati ćemo cirkus živi)

Troky
    Keymaster

blablabla.txt file se dobije na bilo kojem serveru ako je turnir pravilno podešen i ako se dotjera do kraja bez komplikacija… postavlja se pitanje: što ako negdje nešto pukne? kako onda bodove pozbrajati?

LittleCannon
    Moderator

Screenshoot?

ArMaDa
    Participant

Ma sve to stoji ali meni je draze kad mi dobijemo mec pa makar i 7-5 (to mi je specijalni gust) nego my frag tako da se ne zamaram oko zbrajanja i oduzimanja …Toliko iz Irske !!

B051LjKo
    Participant

Nakon pomnijeg razmatranja čini mi se da opcija ingame bodovnog praćenja ipak ispada potencijalno prekomplicirana poradi neizbježnih problema sa praćenjem uslijed učestalih problema sa pucanjem veze, ispadom sa servera i Critical Errorima…. Ako ste ti i trokinja spremni na to, slobodno dajte…. ja nemam ništa protiv, mada mi se trokijev modificirani recept čini jednostavnijim, racionalnijim i lakšim za izvedbu…

LittleCannon
    Moderator

Nakon pomnijeg razmatranja čini mi se da opcija ingame bodovnog praćenja ipak ispada potencijalno prekomplicirana poradi neizbježnih problema sa praćenjem uslijed učestalih problema sa pucanjem veze, ispadom sa servera i Critical Errorima…. Ako ste ti i trokinja spremni na to, slobodno dajte…. ja nemam ništa protiv, mada mi se trokijev modificirani recept čini jednostavnijim, racionalnijim i lakšim za izvedbu…

jedino sto je ovdje komplicirano si ti. Nekoliko puta dokazano jel tako Playeradmine :smt077

B051LjKo
    Participant

Imaš pravo…. ja kompliciram sve bez veze…. biti će kako ti kažeš…

PS. Zdrav razum me natjerao da editiram post, i bolje…

LittleCannon
    Moderator

Imaš pravo…. ja kompliciram sve bez veze…. biti će kako ti kažeš…

PS. Zdrav razum me natjerao da editiram post, i bolje…

Ne ponasaj se kao dijete nego diskutiraj ako zelis. Ako ne zelis onda ne pisi monologe

Troky
    Keymaster

Miiiiiiiiiiiir vučjaci!

Da vam skratim muke…. bit će kako ja kažem !opr019ge jer ću ionako ja sve to morati implementirati a ionako sam ultra kratak s vremenom….

Zašto…? Jer ja to mogu (jel’ tako Pepe? 😀 :smt082 :smt116 :smt079 )

Viewing 15 posts - 16 through 30 (of 32 total)
  • The forum ‘Stari dobri CAFFE ROOM’ is closed to new topics and replies.