Viewing 15 posts - 16 through 30 (of 82 total)
  • Author

LittleCannon
    Moderator

odi se diskonektaj sa meca

B051LjKo
    Participant

Jelda da je nezgodno kad prsne baloncic koji te je razdvajao od stvarnog svijeta?

Nekako prečesto u zadnje vrijeme voliš postati besmislen komentar kad ostaneš bez argumenata… jel ti to stariš ili? !opr019ft

B051LjKo
    Participant

ako uzmemo u obzir Izgon+CIX samim time bolji ping bi li vi presli na Izgon?

i jos mi ostane da zeni kupim ruzu svaki mjesec :smt040

Ne… Iskon je kilometrima iza T-Coma, zar ti to na prvi pogled nije jasno… !opr019gp

LittleCannon
    Moderator

Jelda da je nezgodno kad prsne baloncic koji te je razdvajao od stvarnog svijeta?

Nekako prečesto u zadnje vrijeme voliš postati besmislen komentar kad ostaneš bez argumenata… jel ti to stariš ili? !opr019ft

Komentar je sasvim na mjestu, problem je jedino sto sam te precijenio malo

RimtuTiTuki
    Participant

a jebote chuk jeste ga precherali 😀

nego ajmo Ganciu pomoc,

naime ‘vako

T-cum

• 1024 kbit/s download i 256 kbit/s upload -79,00kn

5 GB – 59,00 kn

tel – 73,20 kn

= 211,2 kn

Izgon

• 3 Mbps/384 Kbps

neograničeno korištenje (flat)

tel. – ukljucena u cijenu

= 200 kn

ako uzmemo u obzir Izgon+CIX samim time bolji ping bi li vi presli na Izgon?

i jos mi ostane da zeni kupim ruzu svaki mjesec :smt040

Ja nebi razmisljao, i da je t-com miljama daleko 170Kn za flat je uvjek bolje od 211Kn za 5Gb.. ja bez imalo razmisljanja uzimam onaj paket od 2Mbit…

@Little: imao si i razgovore sa Iskon-ovim supportom, po cemu su losiji od t-coma

Koji je iz mog iskustva ocajan da nekom moram 15 puta ponavljat da posalje jebenog servisera u centralu jer mi je ping i zivac skocio na 1000, a on(a) meni da ako mogu skidat sa njihove probne stranice brzinom 45Kb da je sa mojom vezom sve u savrsenom redu… ma mrs, sad sam se nazivcirao samo sto sam se sjetio te epizode od pred godinu dana, jebenog maltretiranja sa njima od 2 tjedna

Ja t-com izbjegavam u sirokom luku gdje got to mogu… Mobitela sam se vec rjesio, jos mi je samo fiksni ostao, a toga se rjesavam u 1 mjesecu

ZIVJELA ALTERNATIVA!!!

A vama koji zagovarate t-com cijene idu dole, a brzine gore samo radi nas koji se prebacujemo na alternativce… i onda jos kakite kako je t-com dobar

B051LjKo
    Participant

Komentar je sasvim na mjestu, problem je jedino sto sam te precijenio malo

I dalje nisi dao apsolutno nikakav dokaz niti ikakvu predodžbu kilometara prednosti ispred ostatka svijeta… jel planiraš… ili ide nova mudra izjava deda Janka…

BaXuZ
    Participant

Jel i ovo trademark by deda janko

njonjo
    Participant

vi ste ponoreli :))

Dakky
    Participant

zašto onda meni bandwith meter kaže 800 kila downloada kad je T-COm ponudio 1 MB… Kako to da nije TOČNO jedan megabit nego eto 20% manje…

Gubitak zbog enkapsulacije u kbit/s nije apsolutan, vec

proporcionalan brzini. Takodjer postoji skokovita ovisnost

o velicini paketa (zbog segmentiranja u fiksne ATM celije).

Za svaki paket standardni TCP/IP headeri su 40 okteta,

PPPoE/MAC/PPP su ukupno 26, AAL5 trailer je 18, ukupni zbroj

(podaci + overhead) se zaokruzuje na iduci visekratnik od 48

i na svakih 48 okteta se jos dodaje ATM header od 5 okteta.

Ukoliko MTU nije podesen za ADSL (1492), vec za Ethernet (1500)

onda router prije svega jos mora raditi i IP fragmentaciju.

(copyright by Pero Volarevic)

Mislim da bi Troky mogao dati malo razumljivije objasnjenje.

I dakky ne seri… firaš se godinama na 7 megabita, i još ti uz to mama plaća račune… i meni bi se pljuckalo tko mi je provider….

Ne bi ti se pljuckalo.

Ti bi kukao da ti je ping prevelik. I kukao bi da nisi spojen na CIX. I kukao bi da ne mozes preci na Iskon, jer ti onda starci ne mogu imati MaxTV.

Zato ti ne seri.

LittleCannon
    Moderator

Jel i ovo trademark by deda janko

Od svih ljudi ovdje ti se nadjes pitati ciji je ovo trademark :smt046

LittleCannon
    Moderator

Bosiljka,

Stvari izgledaju onako kako ih postavis. Pretpostavljam da iz tvog kuta gledanja ti svoj gnjev vidis kao opravdan, i naravno niti jednom, kada se na ovom forumu spomene t-com ne propustas priliku pljucnutu po njima.

No kako svaka istina ima dva lica ( neke cak i vise) tako i u ovom slucaju postoje aspekti koje ti, ili ne primjecujes, ili ne zelis primjetiti.

Krenimo redom.

Sto cini neku uslugu dobrom i zadovoljavajucom, odnosno u nasem primjeru ADSL?

Kao prvo i najvaznije da li uopce mozes primiti uslugu, odnosno dostupnost, jer ako usluga kosta i 0Kn, a ti nemozes do nje, tebi je isto kao i da ne postoji. T-Com pruza ADSL uslugu gdje god postoji bilo kakava naznaka civilizacije. Za razliku od konkurencije koja u velikoj vecini sjedi i kuka kako T-Com ne ustupa infrastrukturu, koju je taj isti T-Com i izgradio, ali svejedno ne propusta pritom reklamirati uslugu koju nisu u stanju svima isporuciti. Prije nego sto se zapalis na posljednju recenicu, dopusti da malo pojasnim banalnijim primjerom.

Kako vjerujem da si usao u godine kada razmisljas o svome stambenom pitanju, mislim da ce ovaj primjer biti dovoljno aktualan. Zamisli ovako: dosao si do neke love (nije bitno kako) i imas dovoljno novaca za kupiti si stan/kucu. Nasao si nesto odgovarajuce, uredno platio i naravno uselio se cim prije si mogao. Velika vecina ljudi ce se baciti na preuredjenje kuce prema svom ukusu, pa ces tako i ti. I taman kada si pri kraju uredjivanja svoje kuce/stana na vratima se pojavljuje sin od bivseg vlasnika i jebe ti sve po spisku zasto si srusio nekakav pregradni zid, kojeg je on vlastitim rukama gradio 5 mjeseci i kako on sada nema gdje zivjeti. Ti mu naravno govoris da odjebe jer lijepo imas sve crno na bijelo da je kuca tvoja i da si to platio i neka se ide zaliti vlastitom ocu zasto je potpisao takav ugovor. Ipak, ti si dobra dusa i kazes mu da ces mu rado iznajmiti njegovu bivsu sobicu, ako vec nema kamo, uostalom treba ti lova jer si se ikesirao da kupis kucu/stan. Naravno razmetni sin prihvaca jer trenutno nema kamo, ali ne propusta niti jednom priliku da u prolazu, umjesto dobar dan dobaci kakav si ti gad sto mu naplacujes njegovu bivsu sobu. Cak i kada se konacno odseli jer je nasao drugi smjestaj, povoljniji nego kod tebe, ne prestaje srati po tebi nego svima okolo prica kakvo si ti gnjusno djubre jer si mu eto naplacivao njegovu bivsu sobicu. E sad mi reci da li zasluzujes takav tretman?

Nadam se da ti nije potrebno napisati odjavnu spicu da bi doznao tko je koja uloga u gore navedenom igrokazu.

Drugo

U vremenu dok konkurencije tako reci nije niti bilo, T-Com je samoinicijativno podizao brzine i snizavao cijene. Da nije bilo tako, danas bi konkurencija bila znatno skuplja, odnosno bila bi u istom omjeru jeftinija od T-coma kao sto je i danas. Dakle ne diktira cijene konkurencija, nego T-Com. Garantiram ti da nakon ovog pojeftinjenja ce reagirati i konkurencija i spustiti svoje cijene (ili podignuti brzine), sto iz mog aspekta znaci da je konkurencija jos gore govno nego T-Com, jer se poput smrdljivog krpelja bez ikakve vlastite inicijative vuku za T-Comom i jednako pokusava iz tvog dzepa izvuci sto se vise moze.

Kako konkurencija treba izgledati i kako treba raditi pokazuje ti Metronet. Njega jedinog smatram dovoljno dostojnim naziva konkurencije i kada on proradi kako treba, tek ce se onda stvari pokrenuti sa mrtve tocke. Ostatak pokusaja konkurencije nije niti vrijedan spomena.

I konacno trece, kvaliteta usluge.

Ne pamtim da mi je ikada pucala ADSL veza ili da sam cekao duze od 24sata da mi nakon udara groma zamjene opremu. Cak stovise bavim se tim poslom kojim se bavim i znam iz prve ruke da ja nisam jedini koji je imao srece sa servisnom sluzbom, nego da su stvarno azurni u otklanjanju low level problema. Probleme sa pingom koje si ti imao, garantiram ti da nebi bili u kracem roku rijeseni ni kod ijednog drugog “alternativnog” operatera, jer eto jednostavno na listi prioriteta jednog ISP-a visoki ping u online igri sigurno ne kotira visoko. A onda opet na drugoj strani sjecam se tebe i tvojih poteskoca sa pucanjem veze koje si imao kada si presao na Iskon radi iPod Shuffle-a, ako me sjecanje ne vara.

Da se razumijemo, onog momenta kada mi recimo Iskon bude dostupan, sigurno cu prijeci na njega, ali ne iz buntovnickih razloga, nego jednostavno zato sto je jeftiniji, ali opet i prije nego prijedjem, sigurno cu vas sve ovdje na forumu pitati da li ste zadovoljni uslugom i da li ste imali problema sa njima nekoliko mjeseci unatrag.

I na kraju, kada izostavimo sve subjektivne razloge i pokusamo , naglasak na pokusamo, objektivno sagledati sve ovo o cemu naklapamo, samo jedan zakljucak se namece.

Zakon ponude i potraznje. Kada potraznja bude pala pasti ce i cijene. Da se vratim na gore navedeni igrokaz. U toj istoj kuci si napravio i dva apartmana za turiste. Svi susjedi oko tebe iznajmljuju ih za 300€/noc i non stop su puni. Ti pokrivas sve svoje troskove za 25€.

Koja cijena ce pisati na tvom cjeniku?

Dakky
    Participant

Zakon ponude i potraznje. Kada potraznja bude pala pasti ce i cijene. Da se vratim na gore navedeni igrokaz. U toj istoj kuci si napravio i dva apartmana za turiste. Svi susjedi oko tebe iznajmljuju ih za 300€/noc i non stop su puni. Ti pokrivas sve svoje troskove za 25€

Sve si rekao Little….

Nego, daj mi reci, kakvi su to apartmani za 300€ na jednu noc?

zasluzio sam ban

RimtuTiTuki
    Participant

Jizs… morat cu si kupit duzi mrezni kabel, ovako duge tekstove citam samo na WC-u….

BaXuZ
    Participant

rimtu, vzemi wirelles, od T-čkomija. Ja sam cim sam vidio autora uzeo lapatopija, popio kavu i uputio se tamo di i direktor T-coma ide pjesice.

d3uha
    Participant

Pepe ovako kako si ti to srocio izgleda da bi jos trebali biti zahvalni do kraja zivota t-comu zato sto nam je iznajmio liniju s adsl-om s nekoliko godina zakasnjenja u odnosu na svoju maticnu drzavu njemacku i to po puno vecim cijenama i puno manjim brzinama

btw ja jesam na t-comu i stvarno nemam problema ali da su seronje jesu

Viewing 15 posts - 16 through 30 (of 82 total)
  • The forum ‘Tech Support’ is closed to new topics and replies.