Home›Forums›[Ri051] Official Forum›Tech Support›T-Com pwns
-
AuthorPosts
-
September 17, 2007 at 04:17 #13777
BaXuZParticipantdakky, za sve postoji razlog
September 17, 2007 at 19:32 #13778
OdjebausParticipantIca chelavi moj Ica… 😀
raci ti meni dali sa t-cuma od 1mb-a i 5gb promet predem na iskon 3mb-a i flat za 200 cuna?
da ili ne?
Jebem te debela, NE :smt042
Pouzdanost je oko 20% gora nego na T-Com-u, a meni je pouzdanost važnija od brzine ( i cijene ).
September 17, 2007 at 19:34 #13779
OdjebausParticipantbtw. Pero???
Pero Volarević, legenda, hodajuća enciklopedija komunikacija. Taj zna.
September 17, 2007 at 19:43 #13780
OdjebausParticipantTehnički sam možda slabo potkovan… ali vrlo dobro znam što je lažno reklamiranje… Boli me kita za Peru i tehnička objašnjenja… ČINJENIČNO stanje stvari je da T-Com reklamira i naplaćuje liniju propusnosti 1 MB, isto tako je činjenično stanje da meni u računu piše “zakup linije 1 MBT”, još je činjeničnije stanje stvari da bilo koji bandwith meter pokazuje vrijednosti od 15-35 manje od deklariranih? Za Peru, tehničke limite i slične isprike od odgovora me apsolutno boli kurac… Sve se to dade riješiti vrlo jednostavno, postavi ljink na 1,3 megabita i korisnik će dobiti cijeli megabit, onoliko koliko je i platio…
A Bosi jebo ga ja ne možeš voditi argumentiranu raspravu i zakopati glavu u pijesak u tehničkom dijelu te rasprave. Daj da ti jednostavno objasnim: svi DSL linkovi zbog enkapsulacije protokola (ATM, PPPoE itd.) u Ethernet imaju gubitke. SVI. To znači oni od T-Com-a, Iskona, Metroneta … SVI. Dakle, po tvojoj logici ne laže ovdje T-Com nego lažu svi.
Ta laž u biti i nije laž jer ti T-Com prodaje DSL link propusnosti 1 Mbit/s dakle DSL brzina prijenosa (koja uključuje gubitke) a ne FTP ili HTTP brzina prijenosa (ono što vidiš kod mjerenja brzine), dakle tehnički rečeno ne lažu.
WiFi linkovi imaju puno manje gubitke, leased line linkovi (Frame Relay, ATM itd.) nikakve gubitke, dakle sve ovisi o načinu realizacije linka, a po tome se i formira cijena.
Kontaš? Rado bi ti ovo uz pivu objasnio što ću i napravit prvi slijedeći put u Rijeku :smt023
September 17, 2007 at 19:50 #13781
cronoParticipantMene danas zvala teta Ana, predstavila se da je iz Iskona.
Pita ako sam upoznat sa ponudom njene firme!!
Vidis iskon barem trosi telefon na moguce korisnike, a iskon DUO mi je dostupan tako da sad i razmisljam o prelasku na nj.
September 17, 2007 at 22:02 #13782
DakkyParticipantMene danas zvala teta Ana, predstavila se da je iz Iskona.
Pita ako sam upoznat sa ponudom njene firme!!
Vidis iskon barem trosi telefon na moguce korisnike, a iskon DUO mi je dostupan tako da sad i razmisljam o prelasku na nj.
Jedva cekam da mene nazove…
Prvo pitanje “nudite li vi iptv”
drugo “da li modem moze raditi u bridge modu”
trece “nudite li isdn”
cetvrto ce biti “hvala dovidjenja”
September 17, 2007 at 22:31 #13783
RimtuTiTukiParticipantSve je stvar kako razmisljas…
Umjesto iptv imas joost i kombiniras ga sa digitalnim prijemnikom
Sta t-com nudi modem u bridge mode-u
Sta ce ti isdn? ako je do dodatne linije, da iskon ti nudi dodatnu liniju
September 17, 2007 at 23:54 #13784
DakkyParticipantSve je stvar kako razmisljas…
Umjesto iptv imas joost i kombiniras ga sa digitalnim prijemnikom
Sta t-com nudi modem u bridge mode-u
Sta ce ti isdn? ako je do dodatne linije, da iskon ti nudi dodatnu liniju
Ma sta pricas gluposti, na kojem digitalnom prijemniku imas HRT1,2,plus, RTL, Nova, RTS, OBN i national geo? To su programi koje moji starci gledaju svakodnevno. Ne spominji DigiTV ili DVB-T jer razina usluge nije ni priblizna. Joost isto nema live TV koliko sam primjetio, sve su snimljeni materijali i na 0% toga ima HRV prijevod. Meni ne treba HRV, ali starcima treba.
T-Com-ov modem po defaultu dolazi u bridge modu i ne pruzaju podrsku za Router mod, o tome je vec bilo rijeci na posljednjih par stranica.
Nije mi do ISDN-a koliko do dvije linije. Ali sama procedura (i da nema MaxTV-a) za prelazak na POTS pa na Iskon, je prava glavobolja /odjavi adsl, odjavi isdn, prijavi adsl, cekaj instalaciju par mjeseci i slicno)
Trenutno mi je situacija takva, sve radi, vec dugo nisam imao problema i to mi je dovoljno da ostanem u “klubu” T-Com korisnika…….
edit: I da, dok god mi neki alternativni operater (Optima, H1, Iskon, Vodatel, Metronet i slicni) ne napise u ugovoru “Garantirano spajanje unutar 30 dana”, ne peglam ih 2 posto….
September 18, 2007 at 08:11 #13785
TrokyKeymasterDa mi netko u ugovoru napiše “garantirano spajanje unutar 30 dana” posrao bih mu se na modem i stavio višnjicu na vrh…
September 18, 2007 at 12:31 #13786
DakkyParticipantDa mi netko u ugovoru napiše “garantirano spajanje unutar 30 dana” posrao bih mu se na modem i stavio višnjicu na vrh…
Ne nego bis ga poljubio u dupe. Jer, evo ti, prijatelj ceka vec 3 mjeseca na spajanje u centru rijeke……
September 18, 2007 at 14:04 #13787
TrokyKeymasterDa mi netko u ugovoru napiše “garantirano spajanje unutar 30 dana” posrao bih mu se na modem i stavio višnjicu na vrh…
Ne nego bis ga poljubio u dupe. Jer, evo ti, prijatelj ceka vec 3 mjeseca na spajanje u centru rijeke……
Reci prijatelju nek pređe na drugog providera…
September 18, 2007 at 14:18 #13788
AjkulaModerator…ili nek ode na placu i kupi višnje . !sere
September 29, 2007 at 10:03 #13789
B051LjKoParticipant@ Bosi – kad T-Com ponudi 16 Mbit, to nece biti “do 16Mbit” vec tocno 16 Mbit. Vidis, ja bi se vec odavno preselio na Iskon, da nemam ISDN i MaxTV koje ne nudi niti jedan alternativni provider…. i ne, to sto “kradem” bandwidth, uopce nije razlog sto sam na T-Comu vec iskljucivo ovo sto sam naveo…
Evo novih brzina…
1Mbit/s/ 256 Kbita/s, > 2Mbit/s/ 256 Kbita/s.
3 Mbit/s/ 352 Kbita/s, > do 8Mbit/s/ 512 Kbita/s.
5Mbit/s/ 512 Kbita/s > do 16Mbit/s/ 768 Kbita/s
Dakky kako komentiraš da je T-Com ponudio “Do 16” megabita… a ne “točno 16” megabita… :smt019 😀
:smt077 :smt098 :smt119 :smt117 :smt036 :smt042 :smt044
September 29, 2007 at 10:27 #13790
GanciParticipantDakky reads the post…
Dakky thinks about the post…
Dakky is abducted by aliens… !stirthepot !flasher
no dragi nas Dakky, nije kraj svijeta… evo mi, kao tvoji prijatelji nudimo ti alternertivu… nije kasno Dakky
September 29, 2007 at 12:22 #13791
DakkyParticipant@ Bosi – kad T-Com ponudi 16 Mbit, to nece biti “do 16Mbit” vec tocno 16 Mbit. Vidis, ja bi se vec odavno preselio na Iskon, da nemam ISDN i MaxTV koje ne nudi niti jedan alternativni provider…. i ne, to sto “kradem” bandwidth, uopce nije razlog sto sam na T-Comu vec iskljucivo ovo sto sam naveo…
Evo novih brzina…
1Mbit/s/ 256 Kbita/s, > 2Mbit/s/ 256 Kbita/s.
3 Mbit/s/ 352 Kbita/s, > do 8Mbit/s/ 512 Kbita/s.
5Mbit/s/ 512 Kbita/s > do 16Mbit/s/ 768 Kbita/s
Dakky kako komentiraš da je T-Com ponudio “Do 16” megabita… a ne “točno 16” megabita… :smt019 😀
:smt077 :smt098 :smt119 :smt117 :smt036 :smt042 :smt044
Je, vidjet cemo……. iako mogli su onda ponudit do 1Gigabita, pa rec da tu brzinu ionako niko ne moze ostvariti…… mislim da ce vecina imati tocno koliko pise…..
-
AuthorPosts
- The forum ‘Tech Support’ is closed to new topics and replies.