Home›Forums›World Of Tanks›WoT Tactics›Taktika..Drill nešto nešto..
-
AuthorPosts
-
July 19, 2011 at 07:28 #22533
UljanovParticipantMoj prijedlog je da ako idemo na 2 T44 neka ide onda T32 jer je glavat pa nek ide s mediumima u sredinu ISU ostane malo u pozadini s jedna svijeća u grad, druga na otok..
July 19, 2011 at 07:51 #22534
mobyParticipantISU-152 | 86% camo skilz
IS-3 | 100% repair skilz
T-43 | 30% repair skilz
July 19, 2011 at 08:28 #22535
AjkulaModeratorRazmisljah malo o taktici i postavi tenkova.
Bio sam u dosta partija gdje zauzimanje brda na Pagorkiju i nije bilo od neke vaznosti. Mozda mi i nemoramo zauzet brdo nego samo sprijecit da ga oni zauzmu. Sprijecit ga mozemo tako da puknemo nekog T2 lighta gore da svijetli a ISU-152 i arty rokaju po njihovim tenkovima koji se pokusaju pentrat gore. Kad ga jednom zvekne BL-10,nece bas biti tako hrabar vise.
Nekakva “moja” idealna postava,s obzirom na koje tenkove imamo, bi bila :
IS3
T29
T29
ISU-152
Hummel / SU-8 / M41
Hummel / SU-8 / M41
T2 Light
Ja mogu imat sve osim T29. Sike i Uljanov i Venc imaju artice. Ganica bi volio vidit kao IS3. Nisam siguran al mislim da Timerus ima isu-152. Ima ga i Moby. Hix i jos netko mora uzet T29. Djule je T2 light. Ako ostale nisam spomenuo to ne znaci da nisu u timu. Samo sam bubnuo ovako iz glave,po sjecanju.
Taktika bi bila nesto kao:
Ako smo s donje strane, ISU ostaje na onom malom brdascu. IS3 ostaje blizu baze i prati vodu. T2 light je na brdu i osvjetljava. T29-ke se idu hulldownat u grad. Arty roka.
Ista stvar i s gornje strane samo sta se isu pomakne lijevo da moze vidit penjanje na brdo.
T29 se nebi trebale junacit u gradu nego izvlacit protivnike na otvoren prostor gdje Arty moze pucat.
Ako netko ima prijedlog,nek se slobodno ubaci.
Baj d vej, u klanu imamo i sluzbenog diplomatu pa nek nam nadje sparing partnera. 😀
July 19, 2011 at 08:55 #22536
SrdoParticipantPrijedlog je neloš 🙂
Po meni je najbitnije da imamo inicijativu i da znamo odgovoriti ako, primjerice, rašaju s tri mediuma kroz grad do naše baze i osvjetle nas za njihov arty i slične scenarije.
July 19, 2011 at 09:08 #22537
UljanovParticipantA šta ako ISU i/ili arty promaše (nije nemoguće) onda gubimo i brdo i T2..
Samo da ispitamo sve opcije..;)
July 19, 2011 at 09:13 #22538
AjkulaModeratorFunkcija IS3-a bi bila nesto kao Interventni vod. Ide tamo di je sranje. Zato bi ostao blizu baze. Znam jednu super poziciju za njega s donje strane.
July 19, 2011 at 09:16 #22539
AjkulaModeratorA šta ako ISU i/ili arty promaše (nije nemoguće) onda gubimo i brdo i T2..
Samo da ispitamo sve opcije..;)
Mislim da tako nesto nemozemo odredit sad,nego u bitci. Zavisi,ako svi rushaju na brdo,onda T29-ke krecu u rush na bazu. Ako je samo jedan,onda IS3 ide ispod brda i lajta dok ga ISU gadja. Bla bla bla
July 19, 2011 at 09:17 #22540
SrdoParticipantTočno, ima dosta scenarija koji se mogu pojaviti. Ovisi i s čim će oni igrati, možda nam se prezentira prilika da mi njih izrašamo 🙂
July 19, 2011 at 09:31 #22541
B051LjKoParticipantHoj momtzi, kao što i najavih, na GO-u sam, i nažalost ne mogu prisustvovati eventu, ali tu sam za sve što je moguće odraditi preko šugavog GPRS neta…
Elem;
Općeznano, Commander je bog i batina, i njega se sluša… Što god odlučio, preporuka, nakon prvog ili drugog sparinga odrediti (ili potvrditi, ako se ista posloži prije istog) udarnu postavu koja se uvježbava. Nategnuta su pravila, što je zapravo super, pa će trebati kombinatorike… Zašto to pišem, pa zato što su ta tri ili četiri teškaša jako malo za pokriti cijelu mapu, odnosno ako netko odradi dobar rush strana koju je ubo pada… Što je vrlo zajebano…
Ono na što treba obratiti posebnu pozornost (čitaj uvježbati na treningu) je sljedeće:
1. Tier 8 medium koji penje hill; obavezna oprema binocsi i coated optics; provjeriti u praksi jel mudrije uzeti T44 ili Panthera (zbog veće view rangea = prije će sporati arty koji će čučati iza kakvog grma u bazi)
2. T2 Light, jako je malo tenkova na mapi, juriš malog smrada će teško biti zaustaviti, lucky shoot je uvijek moguć, ali suicide run bi u slučaju nekog ludog setupa s tri arrtiljerije mogao sve riješiti u prvoj minuti… a možda i ne
3. KV za zlatnom municijom: Prima batinu sigurno, ako je KT s druge strane, možda i dvije, u gradu, skriven od artija možda stopati barem jednog, vjerojatno i dva protivnička teškaša, tim više jer si može dozvoliti skrivanje i navlačiti pogane gejčine
4. Sparing, dvadesetak nas je u klanu, dakle moramo moći složiti interni sparing, ako ne full onda dovoljno nategnut da netko od redovnih gostiju (Šeri, Ubica i slični) popuni rupe. Poseban naglasak na one u svađi sa samim sobom (dakky) ili one u svetoj misiji bojkota Wargaminga (vrana). Na rosteru ste, hoćete li grindati po cijele dane ili ne, vaša stvar iliti pljucka mi se… Ali sada ste potrebni klanu, ako niste u stanju biti sparing meso kada je to fakat potrebno, letite ekspresno s rostera i padate mi u očima, obojica… Isto vrijedi i za Krisa koji je dosta rijedak na TSu zadnjih tjedana, a vjerojatno i za još ponekog koji mi trenutno ne pada na pamet.
5. Trening meč protiv drugog klana, bio to LSD, CTN ili netko treći nebitno, dogovorite to. Za finalnu provjeru (ili više istih) potreban je netko tko zna igrati, da bi se iskusile nenadane promjene na terenu, kojih će fakat biti.
6. Odabir teškaša. T29 možda je super tenk, i u nekom scenariju kamo se mlaćenja odrađuju na sredini možda i idealan, ali 1200 hit pointa je kurac… Pogotovo ako je s druge strane KT sa 1600 ili Lowe sa 1670… Ispitati i te varijacije na temu. IS3 / KT / T32 kombo je poprilično dobro zaokružen, i razlika u hit pointima mala (makar i to može biti prestižno) ali više od jedne T29 bi potencijalno mogao značiti veliki manjak u hit pointima, pogotovo ako još jedan Tier 8 slot ode na mediuma (1400) ili ne dao bog ISU-a (1100). Ovdje treba biti posebno mudar. Ja bih ISU-a možda i potpuno izbacio iz jednadžbe.
July 19, 2011 at 09:52 #22542
RimtuTiTukiParticipantPo meni je najbolji medum za ovu mapu pershing. Moze spustiti top i 1 na 1 ubija t44 (isprobano vise puta na supertestu). Dakle ako ga itko ima, ogromna je prednost.
A kad se spawnate sa gornje strane, njihove mediume koji rushaju hill mozete dosta lako sprijeciti tako da se instalira streljacki voz desno od spawna uz onaj brezuljak, i roka po njihovim rusherima… Naravno t2 ili neki medium ih mora osvjetliti.
July 19, 2011 at 10:07 #22543
B051LjKoParticipantBrijem da zvonzi može kupiti pershinga, A i moj je dosta blizu nekih 18K XP-a do njega, tako da se to da odraditi bez beda, i moj acc je na raspolaganju naravno… btw treba isprobati brzinu penjanja, jerbo je Pershing podosta sporiji od švabe i rusa!
July 19, 2011 at 10:10 #22544
UljanovParticipantB051ljko iako nisi na Roosteru za ovo natjecanje zašto ti ne bi bio zapovjednik..
Imaš Ajka..ufati ga za jaja pol sata, napravite taktiku i nauči ga da razmišlja ko ti i idemo složit par pobjeda za redom..
U tom slučaju i Ajk i svi ostali opet imamo tebe za krivit..mi sretni mirna Bosna..;)
July 19, 2011 at 10:52 #22545
AjkulaModeratorSve je to super sta vi govorite; uzmi Pershinga,Uzmi T-44…ali ljudi to je tier 8. Da bi stavili mediuma mi trebamo izbacit jedan teski tenk i to IS-3 ili King Tigera.
Prije nego sta pocnete pricat o mediumima,razmislite o racunici.
7 tenkova i zbroj 42.
July 19, 2011 at 11:15 #22546
SrdoParticipantLineup bi trebao proizaći iz taktike: da li ćemo ići na zauzimanje brda, da li ćemo pomoću vatrene moći gurati kroz selo ili ćemo se u početku braniti, satrati im napad i onda u kontranapad. Kada se odlučimo što ćemo, lineup će biti lakše složiti.
July 19, 2011 at 11:17 #22547
DakkyParticipantPoseban naglasak na one u svađi sa samim sobom (dakky) ili one u svetoj misiji bojkota Wargaminga (vrana). Na rosteru ste, hoćete li grindati po cijele dane ili ne, vaša stvar iliti pljucka mi se… Ali sada ste potrebni klanu …
Ja sam u Rijeci do petka, u subotu idem via Murter, ako treba topovsko meso do tada, moze, nije problem… a poslje, ne vjerujem da ce mi tenkovi raditi na Atomu 1.6 sa 1 GB rama.
-
AuthorPosts
- The forum ‘WoT Tactics’ is closed to new topics and replies.