HomeForumsWorld Of TanksWoT TacticsTaktika..Drill nešto nešto..

Viewing 15 posts - 31 through 45 (of 60 total)
  • Author

Troky
    Keymaster

Idem i ja biti malo pametan… 🙂

Dakle, imamo dvije postave ovisno o tome da li ćemo igrati napadački ili obrambeno i dva moguća spawna. Netko bi trebao odlučiti kakav tip igre nam više odgovara i tako se postaviti… brijem da bi svi radije napadali nego se branili 🙂

Ja bih za napad odabrao 3 T5 arty, 2 T8 mediuma, 1 T8 heavy i 1 T3 scout i to bi u nekim savršenim prilikama izgledalo ovako:

– mediumi po jednoj strani idu direkt na protivničke artyje

– scout ide po suprotnoj strani i zadatak mu je da prati kretanje njihovih heavyja po kojima roka naša artiljerija (dakle, naš arty NE roka njihove artyje)

– heavy ostaje u bazi i pazi na artyje da ih kakav mali gad ne rokne.

– heavyji se sporo kreću pa bi ih trebalo ostaviti zbunjene negdje na sredini gdje će trebati odlučiti hoće li krenuti u napad ili nazad u bazu

Uglavnom, ima bezbrojkombinacija, a pobijedit će onaj tim koji se bude bolje adaptirao na nastalu situaciju !opr019gg

Ajkula
    Moderator

Lineup bi trebao proizaći iz taktike: da li ćemo ići na zauzimanje brda, da li ćemo pomoću vatrene moći gurati kroz selo ili ćemo se u početku braniti, satrati im napad i onda u kontranapad. Kada se odlučimo što ćemo, lineup će biti lakše složiti.

Mi trebamo slozit nekakvu generalnu taktiku. Daljna taktika ce se mjenjati tokom bitki, nakon sta vidimo s cim neprijatelj igra. Prve dvije partije trebamo igrat def i vidit sta je njima prioritet, zauzet brdo ili ne, ici okolo ili ne….

Ako su odlucili igrat bez artija onda im brdo nije vazno , i obrnuto , dali imaju medimue, itd…

Trebamo vidit kakve tenkove cemo imat i gdje ih stavit, a onda pripremit Plan A i Plan B.

Mislim da ova formacije ,sta sam je stavio iznad, je ok. Eventualno izbacit jednog Artija i stavit KV-a i TOZLA. 😀

Srdo
    Participant

Troky, Ajk, nije loše:)

Dođem nakon tekme na TS pa možemo i trening baciti ako se skupimo.

Ajkula
    Moderator

B051ljko iako nisi na Roosteru za ovo natjecanje zašto ti ne bi bio zapovjednik..

Imaš Ajka..ufati ga za jaja pol sata, napravite taktiku i nauči ga da razmišlja ko ti i idemo složit par pobjeda za redom..

U tom slučaju i Ajk i svi ostali opet imamo tebe za krivit..mi sretni mirna Bosna..;)

Bez uvrede Uljanov :

Ja ne razmisljam ko Bosiljko niti zelim razmisljat ko on. Imam dovoljno iskustva u ovoj igri,dovoljno bitaka pod gusjenicama da mogu razmisljat svojom glavom.

Neki ljudi spominju mene kao zapovjednika na ovom turniru. E pa sorry,al ja to nisam. Barem nisam dobio potvrdu od Bosiljka ,niti Trokija.

Bosiljak je zapovjednik WoT sekcije i on ce odlucit tko ce bit vd zapovjednika. Ne smatram ga Bogom,on je obicni pajs i konj ko i svi mi ostali,al postujem hijerarhiju i respektiram zapovjednistvo.

Onaj koga on odredi nek vodi tim i odredjuje taktiku. Ako treba kakav savjet,uvijek ga moze trazit od ostalih ,takodjer iskusnih,clanova.

Troky
    Keymaster

Evo Ajk, ja te imenujem zapovjednikom… u ime oca i paysa… 🙂

Vi koji igrate trebate se međusobno dogovorti tko će biti gazda jezda.

Ajkula
    Moderator

B051LjKo
    Participant

Bez uvrede Uljanov :

Ja ne razmisljam ko Bosiljko niti zelim razmisljat ko on. Imam dovoljno iskustva u ovoj igri,dovoljno bitaka pod gusjenicama da mogu razmisljat svojom glavom.

Neki ljudi spominju mene kao zapovjednika na ovom turniru. E pa sorry,al ja to nisam. Barem nisam dobio potvrdu od Bosiljka ,niti Trokija.

Bosiljak je zapovjednik WoT sekcije i on ce odlucit tko ce bit vd zapovjednika. Ne smatram ga Bogom,on je obicni pajs i konj ko i svi mi ostali,al postujem hijerarhiju i respektiram zapovjednistvo.

Onaj koga on odredi nek vodi tim i odredjuje taktiku. Ako treba kakav savjet,uvijek ga moze trazit od ostalih ,takodjer iskusnih,clanova.

In the name of the pays, ni sam se ne bih bolje izrazio. Jednom sam napravio “grešku” metodom prstom u šupak odabiranjem Field Commandera i ne pada mi na pamet to činiti ponovo. Uostalom, nije to nimalo zahvalan niti jednsotavan zadatak, koji uglavnom povlači sa sobom gomilu sranja (od “namjerno si izbacio taj i taj tenk iz kombinacija jer znaš da samo to igram” pa nadalje)…

Uglavnom, Ajki, if you want the job, it’s yours 🙂 , Commander koji god bio, mora biti onaj iz rostera!

Što se svega tiče, a naročito mudrosti, tu sam 🙂

PS. Ako se ide na tri artija onda hill MORA! biti osvojen, što znači barem jedan T8 medium, BTW. Iskreno sam malo skeptičan na postave koje uključuju više od jednog T8 mediuma… kako god, treba isprobati!

Uljanov
    Participant

Ajk krivo si shvatio..Bosiljkov način razmišljanja je jedino bitan da ga možemo kriviti..vjerujem da nas dobar dio ima dovoljno iskustva za vodit ekipu ali stvar je tko želi preuzeti inicijativu..a očito ti i naravno ja nismo to spremni..mislim da je to najveća boljka ove i drugih ekipa..

Inicijativu svi obilaze ko “tursko groblje”..

Jedino zašto ja spominjem Bosiljka je zato što je preuzeo inicijativu u prošlosti..ako ju neko želi preuzeti sada ima moju stopostotnu potporu..

Ajk for d prezident..<3

Ajkula
    Moderator

Uljke,nisam mislio nista ruzno. Vjerojatno sam i krivo te shvatio,al nema veze.

Mene iskreno nije strah prihvatit se vodjenja ove ekipe. Dapache bila bi mi velika cast i izazov. Izazov zato jer je Bosiljak i ona ekipa s Ural steela podignula ljestvicu jako visoko.

Kod mene je problem u mom poslu. Ne bih se volio uhvatit nekakvog vodjenja ekipe i onda otici cha. Ako nesto pocnem,onda to i zelim zavrsit. Kod mene se nikad nezna,mogu me sutra zvat. Ja bih osobno popizdio kad bi poceo turnir i da onda moram ici,al jebiga poso je poso.

Za sad kako stvari stoje , Tu Sam , na usluzi damama i avanturistima !! 😀

Veceras cemo se nac na TS-u i dogovorit s kojim tenkovima cemo igrat te takodjer dogovorit tko bi trebao vozit iste.

zvonzi
    Participant

vidim da se i moje ime spominjalo u kontekstu Pershinga. mislim da nisam na rosteru, pošto me nema doma u vrijeme trajanja turnira, ali ako zatreba – moj acc je i vaš koliko i moj. 🙂

Ajkula
    Moderator

PS. Ako se ide na tri artija onda hill MORA! biti osvojen, što znači barem jedan T8 medium, BTW. Iskreno sam malo skeptičan na postave koje uključuju više od jednog T8 mediuma… kako god, treba isprobati!

Istina. Ja sam takodjer skeptican oko tih mediuma.

Ako T2 light uspije osvjetlit IS3 i pogine, a taj IS3 dobije po glavi od naseg artija,onda je T2 light napravio super posao i boli nas kurac sta je pogino.

Al ako to isto napravi T-44 ili Pershing ,onda smo u banani jer smo izgubili Tier 8 tenk. A svi znamo da ti mediumi ponekad pucaju ko Hepo kocke.

Uljanov
    Participant

B051LjKo
    Participant

Uljke,nisam mislio nista ruzno. Vjerojatno sam i krivo te shvatio,al nema veze.

Mene iskreno nije strah prihvatit se vodjenja ove ekipe. Dapache bila bi mi velika cast i izazov. Izazov zato jer je Bosiljak i ona ekipa s Ural steela podignula ljestvicu jako visoko.

Kod mene je problem u mom poslu. Ne bih se volio uhvatit nekakvog vodjenja ekipe i onda otici cha. Ako nesto pocnem,onda to i zelim zavrsit. Kod mene se nikad nezna,mogu me sutra zvat. Ja bih osobno popizdio kad bi poceo turnir i da onda moram ici,al jebiga poso je poso.

Za sad kako stvari stoje , Tu Sam , na usluzi damama i avanturistima !! 😀

Veceras cemo se nac na TS-u i dogovorit s kojim tenkovima cemo igrat te takodjer dogovorit tko bi trebao vozit iste.

Plačipičko, kako ne ide drugačije svojevoljom Gadafijevom si imenovan zapovjednikom na predstojećem turniru. Zlu ne trebalo, Uljanov ti je pobočnik u slučaju da moraš otprdit na sedam mora, stoga nek bude upoznat sa svime.

BTW. Gejština sa supertesta bi mogla biti super za pripreme. Odaberite prvu ekipu i dajte im jedan setup tenkova, topovsko meso ima drugi. Nakon prve ture, koju igrate do recimo 7, zamijenite setup i ponovo do sedam. Slijedi analiza rezultata, i potencijalno rotiranje mesa koje se iskazalo u prvu ekipu, elite šupendarama karta u suprotnom smjeru :-)… Ne’mere pravednije i efikasnije.

B051LjKo
    Participant

Još jedna stvar koju sam ja grdo zajebao na Ural Steelu. Imajte plan B, kad sve ode u kurac, budite spremni rotirati i tenkove i igrače i taktiku. Dakle ako prva bude izgubljena na guz guzeva, ili na glupu krešku / sreću, isplati se ponovo pokušati. Ali ako vas pometu, menjaj! isto tako nije loša ideja ako se prva dobije, promijeniti setap u maximalno defanzivni! Pa nek se oni jebu i znoje.

Uljanov
    Participant

Ja sam više za defanzivni setup..pogotovo na ovoj mapi..skrivat se maksimalno od artiljerije i nagrizat ih..kad 2-3 jača njihova puknu ajmo taktični napad..

Al to je samo jedna od solucija..

Viewing 15 posts - 31 through 45 (of 60 total)
  • The forum ‘WoT Tactics’ is closed to new topics and replies.