Viewing 15 posts - 16 through 30 (of 69 total)
  • Author

LittleCannon
    Moderator

Nešto se jako komplikovano kompajlira kernel na jubuntuu… obično to ide ovako:

cd /usr/src/linux

make menuconfig

make && make install

A gdje ti je backup?

Pukne kompajliranje i ….?

Troky
    Keymaster

A gdje ti je backup?

Pukne kompajliranje i ….?

Pukne i šta onda?? Kernel je u /boot (vmlinuz i eventualno initrd.gz), moduli su u /lib/modules…

U /usr/src/linux je source i kompajlirani novi kernel i moduli. Tek nakon ‘make install’ novi kernel i moduli se kopiraju na svoje mjesto te se po potrebi automatski adaptira grub/lilo. Ukoliko se kernel ne iskompajlira kako treba, odnosno ‘pukne’, ‘make install’ će javiti grešku i ništa od instalacije.

Tvoj postupak briše postojeći kernel-tree, kompajlira kernel od nule, kreira dpkg paket i onda ga instalira. U prijevodu to znači da ti svako kompajliranje kernela traje full-time (1-2h).

U mom slučaju samo prvo kompajliranje traje full-time, a svako iduće 1min + vrijeme potrebno za kompajliranje modula koji već nisu kompajlirani… što bi u prijevodu značilo manje od minute za jednostavnije module do 10ak minuta za, recimo, kompletan wifi stack ako je baš potreban.

LittleCannon
    Moderator

Evo pun sam pepela

B051LjKo
    Participant

E baš smo se fino napili u petak&subotu… vidim da malo alkohola vama ne bi škodilo… :smt030

Troky
    Keymaster

E baš smo se fino napili u petak&subotu… vidim da malo alkohola vama ne bi škodilo… :smt030

Da li vrijedi ako sam se napio u četvrtak&petak umjesto petak&subota?

Subota je dan opijanja za n00bove…. iako… pravi muškarci piju utorkom. !zivili

B051LjKo
    Participant

Ne… da si se opio kako i priliči pravom muškarcu ne bi ti padalo na pamet drobiti o rekompajliranju kernela…

Ajkula
    Moderator

Radje kompajlirajte pive :

open ozujsko/karlovacko

smoke -walter wolf/ – ronhill

bocarija -m /morski prasac

backup /-4 L lovranskog

Troky
    Keymaster

Radje kompajlirajte pive :

open ozujsko/karlovacko

smoke -walter wolf/ – ronhill

bocarija -m /morski prasac

backup /-4 L lovranskog

:smt046 !opr019ic

B051LjKo
    Participant

BTW. Pepić… trebao bi nešto rekompajlirati u utorak…. S obzirom na osobitost zadatka, vjerovatno neće biti lako… odnosno, zahtjeva se podosta ljudstva i vremena… Mjesto radnje River.., od 22h- nadalje…

Naravno, svi su pozvani… Poseban naglasak je na Pepiću koji se uvijek nekako izmigolji i u ključnom trenutku naruči mići makijato umjesto medice…

Dakky
    Participant

Sta u Riveru iza 22h rade makijato?

Troky
    Keymaster

Sta u Riveru iza 22h rade makijato?

da

LittleCannon
    Moderator

khhhm, mislim da ce prije biti subota i da ce mjesto radnje biti malo na vecoj nadmorskoj visini.

Ali priznajem siljko, raznjezio si me.

BaXuZ
    Participant

njeznik, ne kaki, nego izadji iz jazbine i napij se ko muskarac, npr. ko dakky.

btw srijedu ne radis, bogohulnice, ne zbog sebe, nego zbog toga sto ti musterije ne rade

BaXuZ
    Participant

o veliki manitu medju linuxasima je govorio!

cut the crap i dajte mi malo recite sta koristite za download nase domace rvacke muzike, nedavno sam naime otkrio zgodan p2p programcic, ARES koji u sebi ima integriran i browser, ali nema bas puno usera s nasom mjuzom, limewire koristim vec dugo i problem je isti, dc++ jos uvijek nisam podesio da radi kako bog zapovijeda od zadnje instalacije, sta ima jos?

s tportala: http://www.tportal.hr/fset.html

juha, ne kontam sta je pjesnik htio reci s ovim linkom

d3uha
    Participant

nisam ni gledao..

klikni i odi pod tehnologija -> internet -> članak o p2p

Viewing 15 posts - 16 through 30 (of 69 total)
  • The forum ‘Opcenito – Main’ is closed to new topics and replies.